top of page

S.O.S. mijn talent

Vandaag heb ik beslist om een paar blogs te wijden aan hoe je talent zoek geraakt of plots lijkt te verdwijnen . Talenten heb ik enkele malen laten klinken als een gave van jezelf waar je echt blij van wordt als je deze kent. Vervolgens als je er bewust leert mee om te gaan en ze te gebruiken, dat het jouw leven een nieuwe wind kan inblazen. Maar wat gebeurt er als jouw talenten helemaal zoek zijn geraakt en je wordt overvallen door moedeloosheid, burn-out of bij jonge kinderen, pubers, jong volwassenen, het fenomeen schoolmoeheid? Vandaag schrijf ik jou over burn-out en hoe jouw talenten jou er weer bovenop kunnen helpen.

Wat is burn-out?


Een korte verduidelijking:

Velen gebruiken de woorden burn-out, depressie en oververmoeidheid door elkaar, maar er is echt wel een groot verschil tussen die benamingen.

Depressie gaat over een stemmingsstoornis. Kort samengevat houdt het in dat je op het werk, maar ook in jouw privé hiermee te maken hebt.

Oververmoeidheid is een opeenstapeling van stresserende factoren en situaties. Het kan zowel op het werk ontstaan, maar ook buiten het werk. Burn-out is een energiestoornis die ontstaat in en rond het werk. Het heeft uiteraard gevolgen van hoe je jou voelt buiten het werk en thuis.


Het is belangrijk dat het onderscheidt gemaakt wordt tussen de 3 benamingen om de juiste verbinding te kunnen maken met wat ik jou wil vertellen over talenten en burn-out.


Burn-out zoals hierboven beschreven, is dus een energiestoornis m.a.w. als een batterij lopen we helemaal leeg en geraken wij in de situatie van burn-out niet opgeladen. Het verlies van energie gebeurt op het werk. Waarom het precies met het werk wordt gekoppeld is, omdat net het werk een centrale plaats neemt in jouw leven. De gevolgen die je ervaart situeren zich dan op het werk, buiten het werk en thuis. De vraag die er dan opkomt, is of er een werkverandering noodzakelijk zal zijn en de vele zorgen die ermee gepaard gaan. De leeftijd die een rol kan spelen of hoe ga ik dat financieel allemaal bolwerken of waar ben ik eigenlijk goed in? Op de laatste vraag ga ik helpen jouw een antwoord te vinden. Als je met mij contact opneemt dan help ik je met jouw talenten in kaart te brengen en samen uit te zoeken waar je batterij precies van leegloopt en waar je batterij van oplaadt. Het is een fijne ontdekking om jezelf terug te vinden, want goed ben je zeker in veel. Om het in de taal van mijn talentenkennis met jou te delen, ben je geboren met 15 talenten die jij kan inzetten in jouw leven. Bij deze ontdekking krijgt jouw leven een boost van energie en kun je weer je pad exploreren en wie weet waar jouw talent in jouw leven je dan mag brengen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Talent en leiderschap

"Hoe meer ik me verdiep in mijn talenten, hoe meer ik bewust word van mijn kracht!" Deze zin inspireert me, omdat het zoveel zegt van wie je als persoon kan worden. Het moment dat je doorhebt dat de

Comments


bottom of page