top of page

Leef vanuit jouw talent!

Als ik mensen vraag wat hen echt blij maakt krijgen ze heel vaak een glimlach op hun gezicht. Als we onze talenten beleven voelen we ons goed en worden we blij. Het lijkt zo eenvoudig. Maar soms is het niet makkelijk om dat wat we echt graag doen vrijuit te beleven.


Ook voor mij is werken met mijn talenten een uitdaging. Misschien herken jij jezelf wel in de volgende situatie, zo uit mijn leven gegrepen:

Ik hou enorm van mijn moestuin. Wroeten in de aarde, de geur opsnuiven van de planten , de kleur van het groen en het verlangen naar een tuin vol lekkers.

Ik droom dan vooruit naar het moment waarop alles klaar is en ik volop kan genieten van de vruchten van mijn tuin. Die droom is mijn motivatie. Daar wil ik naartoe. Ik zie mezelf dan vergezeld van een lekkere glaasje, terwijl ik volop geniet van de resultaten van mijn werk. Ik droom dat dit moment zo lang mogelijk mag duren.

In het ideale scenario kan ik vroeg in de voormiddag starten en ongestoord doorwerken tot alles af is. Een dagje genieten van mijn eigen droom.

De realiteit is vaak anders en dan kom ik helaas zo vaak tot de vaststelling dat je er eigenlijk geen tijd is om non stop en ongestoord te kunnen doorwerken aan mijn project. Mijn droom wordt om de zoveel minuten onderbroken door de kinderen, mijn man en al de praktische beslommeringen die het huishouden en professioneel leven met zich meebrengen.

Mijn talent als creatieve denker dat zichzelf steeds weer onderbroken ziet kan me soms met serieuze gevoelens van frustratie opzadelen. In plaats van blij te zijn met mijn tuinproject eindig ik kan in gezeur gericht op mijn gezinsleden. Waarom zij en de wereld me dan eens niet 1 dag kunnen met rust laten en ongestoord mijn ding laten doen? Ik laat hen toch ook met hun passies bezig zijn?

Hoe kan ik loskomen van deze frustratie zonder mijn tuinproject aan de kant te schuiven?

Hoe ga ik om met het verlangen om mijn hobby maximaal te beleven, wetend dat het onmogelijk is om langdurig niet gestoord te worden?

Kan ik een plan maken om mijn droom toch te beleven, en ondanks de obstakels mijn doel toch te bereiken?Ben jij net als ik een creatieve maker dan herken je jezelf wellicht in mijn verhaal. Ik sluit dan ook graag af met volgende tip die me momenteel verder helpt om mijn passie voor de tuin en het gebrek aan tijd samen te voegen.


Verdeel je werk in kleinere doelen over verschillende dagen/ weken. Ieder subdoel dat je bereikt, zal je blij maken en de frustraties zullen wegvallen of sterk verminderen. Ik ben ervan overtuigd dat deze tip je kan helpen om met een glimlach je volgende droom te verwezenlijken. Geniet ervan.


Recente blogposts

Alles weergeven

Talent en leiderschap

"Hoe meer ik me verdiep in mijn talenten, hoe meer ik bewust word van mijn kracht!" Deze zin inspireert me, omdat het zoveel zegt van wie je als persoon kan worden. Het moment dat je doorhebt dat de

Comments


bottom of page